На 9-и октомври Светата Православна Църква чества паметта на свети апостол Яков Алфеев, един от дванадесетте Христови ученици. Светият апостол е небесният молитвен застъпник и покровител на Негово Преосвещенство Константийския епископ Яков, втори викарий на Пловдивския митрополит и архиерейски наместник на Пазарджишка духовна околия. На този ден се навършват и 10 години от монашеското пострижение на владиката в Баткунската света обител „Св. ап. Петър и Павел“ край пазарджишкото село Паталеница.

С благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай епископ Яков ще възглави съборна архиерейска света Литургия в катедралата на град Пазарджик „Успение Богородично“. С него ще съслужат другите двама викарни епископи на митрополита – Техни Преосвещенства Знеполският епископ Арсений и Белоградчишкият епископ Поликарп. Молитвено участие в службата ще вземе и Пловдивският митрополит Николай.

Приканваме боголюбивите миряни в 08:30 часа на 9-и октомври да се съберем в храма, където да посрещнем досточтимите епископи на Българската Православна Църква и да участваме с молитвите и песнопенията си в светата богослужба, приканиха от Църковното настоятелство.