Възпитаниците на ОУ „Христо Ботев“ ще бъдат разделени на две, за да могат да провеждат нормално обучението си от 15 октомври, когато стартира ремонтът на училищната им сграда. Вероятно началният курс ще бъде втора смяна в ОУ „Христо Смирненски“, а останалите ученици ще бъдат пренасочени за занятие в друго училище.

Това бе решено в резултат на днешната среща на недоволни родители на деца, които учат в „Островското“ училище и секретаря на община Пазарджик – Румен Кожухаров. До този момент се стигна след като стана ясно, че за сметка на двусменния режим на работа, ще бъдат намалени учебните часове и междучасията в приемното школо.

Освен това, то е много по-малко като база от „Христо Ботев“ и определено ще има затруднения с намирането на свободни помещения за нормалното провеждане на учебните часове.

В днешния следобед родителите ще се срещнат и с шефката на РУО на МОН – Валентина Кайтазова. За PZdnes.com тя заяви, че няма право да се меси в решението на общината, но би могла да помогне за разрешаването на конфликта.

Закъснелият ремонт се дължи на това, че са били обжалвани обществените поръчки по ОП“Региони в растеж“. Към ремонт е могло да се пристъпи едва след приключването на процедурата по обжалване, ако сега не се извършат ремонтните дейности в ОУ“Христо Ботев“ и останалите обекти по проекта, парите ще бъдат загубени, поясни Румен Кожухаров.

Ето какво се случи в петък, когато родителите организираха протеста си пред сградата на училището – ТУК