В последно време хейтването или по български казано критикарстването се превърна в масов спорт. Всеки или по-скоро почти всеки, изказва мнение, най-вече в социалните мрежи, за каквото се сетиш…или пък не се сетиш! Защо в нета? Ами защото това е сцена с неограничени възможности. Защото много по-лесно е да се правиш на умник с гражданска позиция виртуално….

И да влизаш в задочни спорове без някой да ти е искал мнението или дори без да знаеш, за какво точно спорят другите?!?! Важното е да се изкажеш по въпроса! Само, че е добре всеки, който се изказва в социалните мрежи да носи и лична отговорност. Да бъде отговорен и то не само към думите си, изречени във витруалния, но и към действията си в другия – реалния свят. Защото по-важни от думите са действията!

Непрестанно се сипят хули и масово жителите на родния ни град недоволстват от липсата на достатъчно паркоместа или от твърде големия обхват на „Синя зоня“, или от цената на „Синя зона“, или пък от това кой аджеба ще стопанисва някой паркинг или пък …….не, че знаем кой точно „е намазал от баницата“ и защо, ама що пък да е той ми не някой дето ни е симпатичен…и не, че ние бихме направили нещо „градивно“, както казва героят от онзи прословут лондонски клип, ама що пък да се зорим, като е по-лесно просто да си критикуваме?!?

Та думата ми е за паркирането, спирането и правилата за движение по пътищата. Защото всеки, е добре де – почти всеки се възмущава и е компетентен по отношение на това, какво общината не е направила или какво кметът е направил, или какво премиерът е обявил, или за какво са се дърляли тия или ония….а, бе виртуално и на думи –  много знаем, ама като тръгнем по улиците – майка плаче.

Спира се безогледно и нагло, кой където намери и свари – пуска аварийните и смята, че така знаците и правилата не важат.

Е, па той е за малко и не е оттук?!?! Спира се на спирки от градския транспорт, спира се на възлови, но тесни улици…Давам конкретен пример  – на ул.“ Екзарх Йосиф“ или на бул.“България“, в частта му след Читалище „Виделина“…А за разширените, ремонтирани  улици и булеварди да не говорим.

От години вече се ползва за движение само едното платно. Дясното по презумция си е определено за паркиране! Ми така, де! Като няма контролни органи, що да не си правим каквото си искаме!

Ето ви на снимката поредния пример. На бул. „Руски“ задължително едното платно е заето от постоянно паркирани коли…..чак до светофара. Нищо, че ежедневно се получават тапи и тези, които искат да завият на дясно трябва да чакат на опашката от ляво, която апропо се движи изключително бавно….

Тези, които шофират ще се сетят за какво става въпрос! Трябва да поизчакаш поне два, три сигнала зелено, за да можеш да се придвижиш на кръстовището. И то само заради това, че някой е решил да спре именно там, и то защото контролните органи спят!

Надявам се служителите на реда и контролните органи от Пътна полиция и общината да се вземат в ръце и да сложат в ред улиците на града ни. Защото това безогледно и нагло спиране го няма в други градове! Защото е доказано, че като ни ударят по джоба – едва тогава спазваме правилата!

Знам, че след тези редове десетки ще избухнат и ще ме разобличат, разтропосат и разколачат – аз на кой цар се кланям, кой ми плаща и на кой свят живея! Бързам да отговоря на будните виртуално граждани – няма да ме впечатлите с тоновете жлъч, които ще изсипете!

Просто се замислете какво правите, когато си мислите, че децата ви не ви гледат. Какъв пример давате и какъв модел на подражание сте!  Защото всичко хубаво зависи от мен и от теб, и от тези които ще останат след нас!

Анелия Димитрова, Пазарджик