През 2010-та година по разпореждане на Софийска градска прокуратура бяха претърсени и иззети документи от офиси на фирми на Марин Рачев, а тогавашният шеф на РЗ БОП – Пазарджик беше задържан за 72 часа. Всичко това се случи на базата на показания на осъдени лица, срещу които Георги Грозданов в миналото е водил разследване. По-късно в процеса бе установено, че същите показания не отговарят на истината и всичко това е било организирано от престъпна група, целяща да дискредитира Георги Грозданов като шеф на РЗ БОП -Пазарджик.

Въпреки задържането му в последствие съда го оневинява и след това той на свой ред осъжда в максимален размер на обезщетението прокуратурата за предприетите от нея действия, а към всички длъжностни лица имащи отношение към това производство започва наказателно преследване, включително и към наблюдаващия прокурор и следователите по делото.

Така 2 години по-късно Грозданов е възстановен на работа на същия пост. По това време през 2010-та година по доноси на организирана престъпна група разследващите смятат, че Рачев работи в някакъв екип с Грозданов и по време на акцията от 15.6.2010 г. са иззети документи и счетоводни книжа от офисите на бизнесмена. От разследващите е назначена ревизия, която на практика се извършва без налични документи, които преди това са иззети по разпореждане на Софийска градска прокуратура .

Така се стигна до няколко ревизии след обжалвания на констатациите за едно и също нещо и когато вече закона не дава право директорът на НАП да връща ревизията за ново разглеждане, тя е внесена в съда. При обжалването на акта в административен съд от мотивите на съдията по административното дело става ясно, че не може да се вземе категорично решение за това дали този данък се дължи и или не поради неправилно поисканата в съдебния процес експертиза. В следствие на това акта на НАП се потвърждава.

По закон прокуратурата е длъжна да образува наказателно производство и започва да се води разследване срещу неизвестен извършител, което е и парадокса в този казус. Тъй като ревизионния акт касае ЕТ „Марин Рачев” като физическо лице и няма нищо неизвестно.

След  като встъпи в длъжност като кмет на Община Марин Рачев започва да настоява делото да се преобразува към известен извършител, тъй като е повече от ясно, че разследването се отнася за него. По закон това му дава право, ако прокуратурата не го внесе в съда той да поиска това да се случи.

Пред медиите Марин Рачев се аргументира, че не се чувства виновен за това, което е отразено в обвинителния акт и е доволен, че делото влиза в съда на този етап от мандата му, тъй като ако е било внесено по време на предизборна кампания ще бъде много удобно от страна на опонентите да спекулират и изопачават нещата, заблуждавайки общественото мнение. По същество Марин Рачев отказа да коментира процеса, защото смята, че мястото, където трябва да стане това е съдебната зала.