По повод Деня на българската община учениците от 12 клас от СУ„Народни будители” посетиха Общинска администрация гр. Брацигово. Запознаха се с естеството на работа, йерархията и дейността на отделните звена там.
 Кметът Петко Петков отстъпи своя стол на доброволеца към Библиотеката при НЧ„Развитие -1873” гр. Пещера Георги Велев, съобщи библиотекарят Богдана Сиракова.
12брацигово1
Зрелостниците с интерес са изслушали това, което им разказват шефовете на отделите и кметът на родопската община. Те се срещнаха и с председателят на Общинския съвет – Надя Казакова, която пък им разясни какви са функциите на градския парламент.
Беше много вълнуващо за мен, г-н Петков ме въведе в работата, която се изпълнява от кмета, запозна ме с проблемите на общината, разясни ми механизмите за финансиране и начините, по които той се справя с казусите и предизвикателствата в работата на общинска администрация, разказа Георги Велев.
Георги Велев е отличен ученик и от пети клас е започнал да посещава Библиотеката на читалището в Пещера, добави г-жа Сиракова. Компютрите са негово хоби, а книгите са неизменна част от пътя му към бъдещата му  професионална реализация. Много любознателен, интелигентен млад човек, с харизма която се усеща веднага от хората. Състрадателен е и обича да помага. Това, което иска да учи във ВУЗ е Информатика.
12брацигово2

Младите управленци и техният ръководител, г-жа Дафова, благодариха, че им бе предоставена възможност да станат част от екипа на администрацията през днешния ден.

Община Брацигово благодари за проявената инициативност на младите управленци :

  • Георги Велев
  • Илиана Йоргова
  • Дафинка Кабакчийска
  • Йорданка Христева
  • Кристина Паликарова
  • Надка Османова
  • Елизабет Алиева

12брацигово312брацигово4