На 28-и октомври в Драматично-куклен театър „Констатин Величков“ от 10:00 ч.  ще се проведе TEDxPazardzhik конференция. Подбрани личности ще се качат на сцената, за да вдъхновят публиката със своите идеи.

Последната събота на октомври международният формат TEDx, който придобива все повече популярност в България през последните години, пристига и в Пазарджик. Конференцията, която ще се проведе в театър „Константин Величков“, дава възможност на млади и успешни лектори да представят своите истории, иновативни идеи и непознати концепции в 18-минутни речи целящи не просто да въздействат, а да заинтригуват и мотивират. Сред тях е и първият обявен гост-лектор на събитието златното момиче Ренета Камберова – носителка на 81 медала с ансамбъла по художествена гимнастика. Сред отличията й са абсолютна световна титла от 2014 г. и медал от Олимпийските игри в Рио през 2016 г.

След дълъг процес на подбиране на експерти от сферата на предприемачеството, забавлението, дизайна, спорта, науката и връзки с обществеността, екипът споделя, че идните седмици предстои да бъдат анонсирани и останалите лектори в страницата на събитието във Facebook – TEDxPazardzhik. Главната тема „Мисли глобално, действай локално“ символизира желанието на инициаторите да покажат, че големи неща се случват и в малкия град. Подобно събитие ще се състои за първи път в Пазарджик, като организаторите са получили лиценз за провеждането му от световната организация TED, която вече десетилетия вдъхновява различни общности, групи хора и личности да предизвикват разговори и да се свързват по между си.

Всеки, който иска да присъства, може да намери билети на уеб страницата на събитието (tedxpazardzhik.com), както и в мрежата на boxoffice.bg и касите на Драматично-куклен театър „Констатин Величков“. До 15-и октомври желаещите могат да закупят и така наречените „Early Bird” билети намалени на 20 лв., а стандартните билети са на стойност 30 лв.