Депутатът от БСП – Йордан Младенов и народната представителка от ГЕРБ – Десислава Костадинова са поканени на днешната среща на гражданите на Пещера с изпълнителния дирктор на „Биовет“ – Ангел Желязков. Тя ще се проведе от 17.30 ч. в конферентната зала на хотел „Домейн – Пещера“ от 17.30 ч.

До нея се стигна след като миналия петък гражданите и Ангел Желязков стигнаха до общото решение да заровят томахавките и да сключат споразумение, с което фирмата се задължава да допусне независима лаборатория да замери чистотата на въздуха в родопския град, да създаде зелена ограда между предприятието и улицата с жилищни сгради, в непосредствена близост до него, а също така да изгради и звукоизолираща стена, която да ограничава производствените шумове, които се чуват най-ясно през нощта от жителите на града живущи близо до завода.

Със споразумението „Биовет“ поема и отговорността в рамките на минимален срок от време да доведе до нула миризмите и праховите частици, които все още тормозят градското население. Дали и как ще се случи всичко това ще разберем днес по време на срещата.

Проекто – споразумението може да бъде разгледано от всеки жител на града, а окончателният му вариант ще бъде огласен тази вечер.

12биовет12биовет1