90- годишен юбилей отпразнува днес НЧ „Селска пробуда-1927” с. Варвара. Гости на тържеството, което се състоя на площада пред сградата на читалището в село Варвара бяха народният представител от Септемврийско Даниела Малешкова, зам.-кметът инж. Явор Митев, местния общински съветник Стоян Мартинов, директорите на Дирекции в общинската администрация Лилия Стойкина(„Образование и култура”) и Ангел Бонев(„Екология и транспорт”).

15варвара

Празникът започна с водосвет за здраве, който беше отслужен от отец Кирил.
След това последователно приветствия по повод юбилея на читалището направиха кметът на Варвара Николай Николов – Чико, народният представител Даниела Малешкова, както и председателката на настоятелството Лида Панева.
Във връзка с годишнината на НЧ бяха наградени доайени на НЧ „Селска пробуда-1927” за принос, съхранение и развитие на читалищната дейност в селото.
След това празникът продължи с изпълнения на различни състави от населени места в Септемврийско.

Поради предстоящата среща в Албена на Националното сдружение на общините в Р. България, в който форум трябва да вземат участие всички кметове и председатели на Общински съвети, кметът Марин Рачев и председателят на Общински съвет – Септември Кирил Тодорин не се отзоваха на поканата на НЧ „Селска пробуда-1927”.
И двамата обаче поднасят своите поздрави към организаторите в лицето на председателката на читалището Лида Панева, както и изразяват своите благопожелания към всички бивши и настоящи самодейци, допринесли за съхраняването и продължаването на традициите на с. Варвара.