Първата отсечка от ремонта на бул. „Александър Стамболийски“, от кръстовището до Градката градина до кръстовището при „Пътно управление“, вече се ползва за движение. Ремонтните дейности сега са изместени от „Пътното“ до кръстовището с бул. „Цар Освободител“.

От днес вече могат да се ползват и новите паркоместа. Ремонтът на първия етап започна на 1 август, той се извършва от „Еко Хидро 90“. Напомняме, че цялата улица вече е в рамките на „Синя зона“ и за да оставите возилото си там трябва, да си закупите талон или да изпратите SMS на кратък номер 1334.

Чрез нововъведението се цели да бъде намалено паркирането в центъра на града, тъй като голяма част от хората работещи в близост до улицата я ползваха като безплатен паркинг през целия работен ден. Това водеше до задръстване на пътните ленти и в двете посоки на булеварда. С новите паркоместа и таксуването, спрелите на пътя автомобили, значително ще намалеят.

С велоалеите пък се стимулира, движението в централната градска зона да бъде с екотранспорт. Замисълът на общината е да се свържат велоалеите от центъра с тези в периферията, за да бъде облекчено движението на велосипедистите и желаещите да спортуват пазарджиклии.

16стамболийски