От 23 до 26 октомври Пазарджик ще бъде домакин на Международен майсторски клас за диригенти, ще видим най-добрите млади надежди на Европа на 26-ти октомври.

Изтъкнатият диригент и педагог проф. Йоханес Шлефли (Швейцария) избра пазарджишките филхармоници за своя международен майсторски клас, в който се обучават млади диригенти от Европа. В последната седмица на есенния месец те усилено ще репетират с помощта на опитните инструменталисти на симфонично – оперетно дружество „Маестро Георги Атанасов“ под наставленията на ръководителя на Диригентската програма в Училището по изкуствата в Цюрих.

Заключителният концерт ще е на 26 октомври в едноименната концертна зала в Пазарджик. Меломаните ще се насладят на произведенията на Джоакино Росини – Увертюра „Севилският бръснар“, Джакомо Пучини – Ария на Мими и Ария на Мюзета от операта „Бохеми“, Руджиеро Леонкавало – Интермецо и Ария на Неда от операта „Палячи“. Солист ще е сопраното Марияна Панова, която вече 15 години живее и работи във Франция.

Репертоарът на певицата включва богат калейдоскоп от образи на световната оперна класика: Моцарт /Донна Анна от „Дон Жуан”, Памина и Графинята от „Вълшебната флейта”/, Верди / Виолета от “Травиата”, Дездемона от “Отело”, Леонора от “Трубадур”, Амелия от „Симоне Боканегра”/, Пучини / Мими и Мюзета от „Бохеми”, Лиу от „Турандот”, Тоска от едноименната опера/, Леонкавало  /Недда от „Палячи”/, Белини  /Норма от едноименната опера/ и др.

Честите ѝ гастроли във Франция, Италия, Испания и САЩ, както и работата и с диригенти като Антон Гуаданьо, Фредерик Делош, Д. Милър, Жан Иф Осенс, Тулио Галиардо, Конрад Лайтнер и режисьори като Рето Никлер, Бернард Узан, Доминик Серон, Антоан Селва, са и помогнали да развие своя певчески и актьорски талант.