Пазарджишкият художник Люлин Търкаланов подреди изложба-живопис „ Основи на равновесието” в Регионална библиотека” Никола Фурнаджиев” в Пазарджик. Във фоайето на втория етаж са експонирани 21 творби на автора. „ Стана традиция да представяме творчеството на Люлин Търкаланов в библиотеката и нарочно избрахме деня на Свети Иван Рилски –ден след Празника на художника и техния покровител Свети Лука”, каза директорът на Регионална библиотека „ Никола Фурнаджиев” Лъчезар Риков при откриването на изложбата.

За да разгледат творбите на Търкаланов бяха дошли много негови колеги от Дружеството на художниците в Пазарджик, познати, приятели. За творчеството на Люлин Търкаланов говори емблематичният Нейчо Дойчев, който сподели защо има особено отношение към художника. Впечатлен съм още от мига, в който видях за първи път творби на Люлин. Той не подражава на никой и не копира никой, каза Нейчо Дойчев.

По-нататък продължи, че „второто нещо, заради което харесва Люлин Търкаланов, е че той е започнал сам да изгражда своето изкуство и своя пластичен език. Той е оставил миналото, настоящето не го интересува много и е изпратил своите идеи в бъдещето. Тези няколко неща изградиха моето отношение към неговото изкуство, тъй като той не прави картини, а прави изкуство”, каза в заключение Н’ Дейчо. Изложбата ще остане в Регионалната библиотека в продължение на две седмици.