Ремонти на покриви, беритба на гъби, футболни и волейболни мачове бялазаха рекордно топлия октомврийски уикенд.

22балкан

Голяма част от жителите на областта решиха да пътуват до близки дестинации, за да се порадват на „циганското лято“. Цигов чарк, Атолука и Равногор се радваха на много посетители още от петък.

22гъбите

 

Гъбарите пък не пропуснаха да проверят какво се крие в горските и полските шубраци, като бяха богато възнаградени с манатарки, печурки и сърнели.

Не малко бяха хората, които решиха да посетят дербито „Левски“ – ЦСКА в столицата, в резултат на което още от съботния предиобед агитките на двата отброа започнаха да се събират, за да пътуват колективно до София. Емоцията от предстоящия мач витаеше във въздуха, а резултатът от него беше равен – 2:2.

22вкхебър

Не по-малко беше и вълнението на волейболните фенове в Пазарджик, които се насладиха на победата на „Хебър“ над отбора на „Левски“ в четвъртия кръг на Суперлигата. След две поредни поражения от „Нефтохимик“ и ЦСКА, момчетата на Атанас Петров показаха класа и зарадваха публиката с недвусмислената победа в три поредни гейма.

22фкхебър

С равен резултат от Самоков пък се върнаха футболистите на „Хебър“, които играха с тамошния „Рилски спортист“.

Кафе на открито под топлите слънчеви лъчи пиха пазарджиклии, които не бяха избрали да напуснат града през почивните дни. В ранния следобед заведенията се пръскаха по шевовете от посетители.