На Международния турнир по джудо в Стара Загора, с участие на 22 клуба от България и Русия,  Димитър Куртаков и Надя Джимова постигнаха добри резултати в оспорвана надпревара. В кат. + 50 кг. до 12 години, петокласникът от Спортното училище в Пазарджик – Димитър Куртаков стана трети. С бронз се окичи и Надя Джимова, която в категорията до 30 кг. при петнайсетгодишните преодоля съпротивата на силни съперници, съобщи директорът на школото Георги Георгиев.

„Изключително силно състезание и оспорвана борба за медали.“ – така треньорът на пазарджишките спортисти – Виден Василев определи състезанието.

Не по-малко престижни награди спечелиха и петобойците на Спортно училище – Пазарджик. На Държавното първенство по триатлон – спринтови дисциплини, което се проведе в Сандански, седмокласникът Любомир Германов постигна шампионска титла. На 150 м. плуване Любомир беше първи с време 00:02:29, на 7,5 км. колоездене той отново постигна отличен резултат – 00:16:40, а в бягането на 1000 м. изпревари състезателите от своята група с време 00:02:52. С тези резултати Любомир Германов се окичи със златото и заслужено спечели шампионската титла. В същата група Ангел Франгов стана трети и така затвърди отличното представяне на състезателите от Спортно училище – Пазарджик и клуб „Шампион“. Много добри резултати постигнаха и останалите състезатели от Пазарджик Георги Рангелов, Емил Грозданов и Маурисио Папазов.

„Изключително сме доволни от представянето ни в Сандански“ – споделиха след състезанието треньорите Анна Георгиева и Валентин Георгиев. Според тях усилените двуразови тренировки, които провеждат учениците от Спортно училище, са дали очакваните резултати.

23чалъкова

С три медала се завърна от силния Трети международен турнир по плуване в Гърция и шестокласничката Любов Чалъкова. Нашето момиче спечели сребърните отличия на 50 м. бътерфлай с лично постижение и 400 м. свободен стил, а бронз на 200 м. свободен стил. На състезанието в гр. Орестиада Любов Чалъкова успя да преодолее силните състезатели от 22 отбора от България, Турция и Гърция. Любов Чалъкова беше единствен представител от Пазарджик на престижното състезание.