Ана Гройс, PZdnes.com

През изминалите два почивни дни  Севлиево, бе домакин на Държавно-отборно първенство за деца под 11 години. Във финалите в зала ”Дан Колов“ участваха спортисти от общо 12 отбора. “Бадминтон-скуош клуб Пазарджик” беше представен от отбор момчета, които завоюваха четвъртото място.

В групата нашите малки състезатели победиха Търново с 5:0 срещи, Севлиево с драматичното 3:2, като в този двубой решаваща бе срещата на Кристиян Пашов, който успя в контра гейма на вторите ракети да заличи пасив от 15:7 и да обърне, както неговата, така и отборната среща, като спечели третия решаващ гейм с 21:19.

В срещата за трето място пазарджишките млади надежди отстъпиха на Русе с 4:1 срещи и така останаха четвърти. Първи са Първомай, втори Димитровград, трети Русе и четвърти Пазарджик. „Трябва да отбележим и отличното представяне на първата ни ракета Адриан Симеонов, който няма загубен гейм на цялото първенство. – коментира треньорът на малките бадминтонисти Неделчо Кесов и допълни, че другите от отбора, които трябва да бъдат поощрени са състезателите Велизар Пенчев и Василен Гълъбов.