Пазарджиклия направи градинка с рози на тротоара на кръстовището на обновения бул. „Александър Стамболийски“ и ул. „Славянска“. Точно там, където се пресичат двете трасета, на пролет ще цъфтят нискостъблени рози.

27кмет-градина27кмет-ко

Кметът на Пазарджик – Тодор Попов, главният архитект Кръстьо Танков и шефът на фирмата изпълнител „Еко Хидро 90“ – Георги Делчев направиха днес преди обед оглед на булеварда, който вече е използваем. Напълно ремонтирани са двата тротоара, направени са новите джобове за паркиране, а велоалеята вече се ползва по предназначение.

Огледът започна от кръстовището при Градската градина и завърши до кръстовището с бул. „Цар Освободител“. По време на проверката десетки граждани спираха кмета, за да му благодарят.

27кмет-жена1

„Живея тук повече от тридесет години и съм много щастлива, че тази улица вече придоби нов вид, сподели дама, която каза, че блокът и се намира в дъното на булеварда, където той се пресича с ул. „Градинарска“. Това, което липсва са кошчета за смет. Толкова е чисто и приятно човек да минава, но трябва и да се пази“, каза още жената.

27кмет-бенковска

„Г-н Попов, тази улица вече е оправена, обаче ние живеем на „Г.Бенковски“, помислете и за нея. Там тротоарите са много зле, много паркират по тях и на някои места човек не може да мине. В горния край е по-добре, но от старата автогара до кръстовището към кв. „Ставропол“ е много зле“. – каза друга минувачка.

27кмет-чичовци

„Много хубав стана булеварда, заявиха и пиещите кафе на северния тротоар, в близост до кръстовището с „Градинарска“. По-рано плочките се бяха разбили и корените на дърветата се подаваха, сега човек спокойно минава, ама взеха и много колоездачи да минават. Хубаво е, че и майките с колички има къде да минават. Много хубаво го направиха, доволни сме. “

27кмет-маг

Пейки за раздумка също не липсват.

27кмет-чинар

Самоинициатива е проявил и друг човек от улицата. Той пък е насадил млада фиданка от чинар пред магазина си. Независимо от ремонта бизнесът му не е спирал, тъй като той предлага хранителни стоки и зеленчуци. „Малко понамаля притокът от хора, но винаги е така като се прави ремонт.“

„Да“, съгласи се и градоначалникът.“Когато правим ремонт в кухнята, жената мърмори, но пък после като стане по-хубаво е доволна“, заяви той.

27кмет-лозница

Ремонтът е пощадил освен дърветата по цялото протежение на улицата и типично българският уникален навик да садим лозички на улицата.

Настилката от плочки ще издържи повече от двадесет години, категоричен е главният архитект Кръстьо Танков. Плочките са закупени от Елин Пелин и имитират камък. По отношение на синия цвет по тротоарните площи, арх. Танков заяви, че е търсил по-ведри от обичайните сиви тонове.

Проблем е това, че колите не спират в джобовете, а на платното, показа проверката.

27кмет-книга

Кметът Тодор Попов посети и книжарница „Богомил“,  от където си купи книга.

27кмет-шопов

Бизнес помещение на бул. „Ал. Стамболийски“ държи и общинският съветник Атанас Шопов, който също заяви, че ремонтът е преминал успешно.

27кмет-славянска

Ул. „Славянска“ не е затворена, по нея се преминава и в момента. Заради удобството на пешеходците, велосипедистите, майките с колички и инвалидите, тротоарът се е превърнал в „легнал полицай“.

27кмет-жена-кола