За област Пазарджик регистрираните касови бележки от стартирането на играта на НАП са приблизително 30 хиляди. Регистрираният бон от региона с най-висока стойност е 9199,43 лв. Общата сума на регистрираните касови бележки е почти 470 хил. лв.

Двама са потребителите от областта, които участват в играта с регистрации през мобилно приложение, като са въвели общо 48 касови бележки.

НАП отчита и бум на сигнали за неиздаване на касови бележки от некоректни търговци. Обектите ще бъдат проверени от данъчните чрез извършване на контролни покупки, съпоставка на касовата наличност с отчетените обороти, проследяване на плащанията и отразяването им в касовата книга на обектите.  От НAП обръщат внимание, че издаването на касовабележка е задължително при плащане в брой, когато се продава стока или услуга, независимо дали това става в търговски обект или на сергия. Сигнали за неиздаване на касови бележки могат да се подават денонощно на имейл infocenter@nra.bg или на телефона на НАП 0700 18 700.

Лотарията с касови бележки на НАП продължава да набира популярност. Над 1 млн. Касови бележки на стойност над 17 млн. лв. се състезават за награди. Близо 56 000 са вече регистрираните бележки от ПОС терминал.

Тази година късметлиите ще бъдат обявявани не само на официалния интернет сайт на Лотарията – www.kasovbon.bg, но и на специално създадената във Facebook страницаhttps://www.facebook.com/kasovbon/. В социалната мрежа потребителите ще могат да следят последните новини около играта, както и да задават своите въпроси.

Всеки регистриран потребител в Лотариятана НАП може да въвежда касови бележки и чрез мобилното приложение на Агенцията, което може да се изтегли през Google Play за телефони с операционнасистема Android или през App Store на мобилния телефон за операционна система iOS. Фискални бонове могат да бъдат регистрирани и чрез телефонана НАП 0700 18700. Обаждането е на цената на градски разговор от стационарен телефон или според тарифния план на мобилните оператори. Услугата работи денонощно и е напълно автоматизирана, допълват от приходната агенция.

От НАП напомнят, че е важно хората да знаят, че трябва да пазят касовите си бележки до края на играта, защото ще получават наградите си срещу тях.

В първото издание на Лотарията, което приключи в края на 2016 г. бяха регистрирани над 51 милиона касови бележки на стойност над 670 млн. лв., а големият победител, който получи лек автомобил беше Иванка Кавъркова от Панагюрище с касова бележка за 1,80 лв.(на снимката)