Анна Георгиева, треньор

През уикенда в гр.Стара Загора се проведе международният турнир по плуване”Руси Русев”. Участие взеха 181 плувци от 34 плувни клуба от България и Гърция. Състезанието беше поредна проверка за плувците на „Шампион” преди държавните първенства,в които от тази година се участва само след покрити нормативи в отделните дисциплини.

С интерес младите плувци проследиха изявите на националните състезатели Антъни Иванов, Петър Божилов, Калоян Левтеров и др.

Отлични плувания направи състезателката Нора Стойчева, дълголетен спортист в клуба, която с лекота преодоля дистанциите на 50 и 100 бътерфлай и се окичи със злато и сребро.

Участието и резултатите ѝ силно мотивираха младите плувци от клуба. Подготовката ѝ ще продължи за предстоящото  Държавно първенство за жени през декември.

Участие в турнира взеха Стефания Нушева, Виктория Стойнова, Михаела Зонова, Ангел Франгов, Христо Георгиев, Любомир Германов и Иван Христосков, които постигнаха лични резултати във всички свои стартове и се представиха на ниво макар и без спечелени медали.

С голям ръст в постиженията се отличиха отново учениците от Спортното училище Любомир Германов и Ангел Франгов. Не пропуснаха и снимката за спомен с Антъни Иванов.

30плуване1