Кметът на село Семчиново Пламен Темелков се завърна в Родината си и от днес отново упражнява в пълен обем задълженията си. Темелков беше освободен от испанските съдебни власти още през миналата седмица, но заради процесуални формалности завръщането му се забави с няколко дни.

Тази сутрин кметът влезе отново в кабинета си за първи път от месец юни, когато беше задържан и в последствие поставен под арест. „Добре съм. Всичко е нормално. Много скоро ще се разбере истината за всичко и кои лица бяха заинтересовани и положиха неистови усилия този цирк да се случи.
Аз нямам притеснения, защото не съм вършил нищо незаконно, да не говорим за престъпление.
Откакто хората ме избраха за кмет бях подложен на масирани проверки от къде ли не. То не бяха данъчни, не беше икономическа полиция, от прокуратурата ме проверяваха, от почти всички институции, от където можеше да се дойде на проверка. Като видяха, че няма за какво да се хванат, въпросните лица започнаха да пишат до испанските власти умишлено, прикривайки резултатите от тукашните проверки, но рано или късно всичко излиза наяве“, коментира Пламен Темелков.

Сега на кмета Пламен Темелков му предстои успоредно със служебните си задължения да доказва дали по независещи от него причини, не е могъл да изпълнява функциите си на първи управник в Семчиново през времето, когато беше в ареста. От това обстоятелство съда ще трябва да реши дали ще има нови избори или не.  До окончателното решение на магистратите обаче Пламен Темелко си остава легитимен и действащ кмет на село Семчиново.