От 10 ч. утре в Детски отдел на Регионална библиотека „Никола Фурнаджиев” в Пазарджик ще гостува младият режисьор Искрен Красимиров. Той ще изнесе интерактивен урок ”Час по родолюбие с Ботев” пред ученици от пазарджишки училища.

Младият режисьор Искрен Красимиров, който е правнук на един от Ботевите четници, е и основател на проекта „НЕзабравимата БЪЛГАРИЯ“. На 25 години, родом от гр. Мездра. Завършва с отличие гимназията в родния си град, след това се дипломира с грамота за „Най-добър ТВ оператор“ на Арт Колеж по Визуални изкуства – София, випуск 2010г.

Бакалавърската и магистърската степен на висшето си образование взима в Нов български университет  – София, специалност „Филмова и ТВ режисура“ на департамент „Кино, реклама и шоубизнес“. Автор е на десетки късометражни, документални и игрални филми, най-известните от които са „Ботев: От Голгота към Свобода“ (2013г.), „Коледен триптих“ (2014г.), „Грешникът-светец“ (2015г.), „100 000 крачки с Ботев“ (2015г.), „Живот на кръстопът“ (2014г.) и др.

Освен режисьор и оператор, Искрен е и продуцент и монтажист на филмите от поредицата „НЕзабравимата България“. В момента започва снимките на филмите „В търсене на изгубения Ботев“ (2016г.) и „Съзвездието на войводите“ (2016г.).