По случай първи ноември – Деня на будителите, кметът на общината Марин Рачев и заместникът му инж. Явор Митев възложиха изработването от цветя и декоративни храсти герба на града, който е посветен на трите читалищни настоятелства в Септември.

Алпинеума е ситуиран в големия парк на мястото на купчина камъни, обрасла в буренища, поради липсата на предпазно фолио против плевели, за което в миналия мандат бяха усвоени през ДФ „Земеделие” над 7 000 лв. В момента алпинеума е изработен с най-надеждни материали, които ще гарантират в бъдеще лесната му поддръжка. Стойността му е 750 лв. които ще бъдат дарени от кметския екип. 

„Надяваме се новата придобивка да радва гостите и жителите на града. Важно е също така всеки един от нас – хората на град Септември да се отнася към тази придобивка с грижата на добър стопанин.
Посвещаваме го на всички самодейци и будители в града ни с пожелание да продължават да прославят Септември, както до сега. 

Нека бъдем над междуличностните и партийни конфронтации и ежби, когато става въпрос за благото и просперитета на града ни“, се казва в обръщението на кмета на общината, последвало общата снимка за спомен пред алпинеума с председателките на трите читалища – Ваня Биволарска, Румяна Дишкова и Лиляна Кадийска.

По повод празника НЧ „Будители“ организира тази вечер факелно шествие, което ще тръгне в 17.00 ч. от читалището по бул. „България“ до Община Септември. В 18.00 ч. в залата на Общински съвет пък ще започне организираният от настоятелството на „Будители“ „Урок по родолюбие“.