Кметът на Пещера Николай Зайчев участва в Информационен ден на Инспекцията по труда-Пазарджик в родопския град. Градоначалникът, заедно с инспектори от държавната институция се срещнаха с директори и представители на училища и общински предприятия.

„В годините на моята професионална кариера съм бил синдикален адвокат, добре познавам проблемите пред работници и работодатели.Днес съм от другата страна – представлявам една важна институция, каквато е общината, но съм работодател. Така че тази среща и възможността да обсъдим правата, задълженията и взаимоотношенията е много важна с оглед на институционалното общуване“, сподели Зайчев. На срещата присъстваха и директори на детски градини.

От своя страна представителите на Инспекцията по труда акцентираха върху динамично променящата се нормативна база. В тази връзка те декларираха, че вратите към тях са винаги отворени.

В хода на разговора бяха споделени проблеми от работния процес, някои от тях получиха директен отговор, но други останаха за последваща среща.

Информационният ден в Пещера днес бе част от събитие, с които ОИТ отбелязва 110 години от съществуването на трудовата инспекция в България.

02рест1