Искането за оставка на кмета на Община Батак, е отговор от страна на ПП ГЕРБ на решението ни да поемем път към предсрочни избори и да поискаме вот на недоверие на правителството,  заяви депутатът от БСП Йордан Младенов за Радио „Фокус“ – Пазарджик.

Той коментира, че се засилва натискът върху кметове, общински председатели и съветници от социалистическата партия. „Този процес ще продължи и ще става все по интензивен до времето на местните избори. Такъв е случаят с Петър Паунов, който е избиран четири пъти за кмет на Община Батак. Да, избиран е с бюлетината на БСП, но хората са го избрали и за четирите мандата още на първи тур.

Това означава, че те са видели в него човекът, който иска да ги управлява“, каза също Младенов. Според него ГЕРБ прилага двоен стандарт, защото също имат техни кметове, които са с повдигнати обвинения и с наложени мерки за неотклонение. „Прибързано е да се иска оставката на Петър Паунов, защото всеки един гражданин трябва да спазва законите на страната.

В момента има само повдигнато обвинение, но трябва да изчакаме до приключване на целия този процес и да видим дали ще има оправдателна или осъдителна присъда. Така се случи с кмета на община Асеновград, срещу когото обвиненията отпаднаха. България е правова държава и всеки е невинен до доказване на противното“, коментира Младенов.