Районен съд – Пазарджик ще разгледа утре наказателно дело, образувано по молба на защитника на Лазар Влайков, за изменение на наложената му мярка за неотклонение „Домашен арест“ в по-лека.

Съдебното заседание ще се проведе  на 9 ноември (четвъртък) от 14,00 ч. в Зала 5 на Съдебната палата.

Припомняме, че тази мярка беше наложена на Влайков, след като във Виноградец в нощта срещу първи септември, с неговия пистолет бе прострелян неволно собственикът на ресторант „Градина“ Наско Тонкев.

Заради случаят в Пазарджик дойде и главният прокурор Сотир Цацаров, който обяви, че по време на детския рожден ден са били изстреляни над 130 патрона, от които 129 с гаово оръжие. Той поясни това базирайки се на документите по разследването.

В досието на Влайков има образувани две преписки, които са били прекратени съответно от велинградската и пазарджишката районни прокуратури. Първата преписка е била от 2008 г., а втората от 2012 -та.

Първата преписка е за нанасяне на средна телесна повреда при състояние на фект, когато Влайков е пребил сина на общинската съветничка Дора Пачева, а втората преписка е за превишаване на пределите на неизбежна отбрана, през 2012 г., когато Влайков е нанесъл пет удара с нож на свой съгражданин.

Главният прокурор съобщи, че двете прекратени производства от 2008 г. и 2012 г. срещу Лазар Влайков, ще бъдат преразгледани отново.

Прокуратурата поиска от съда мярката за неотклонение на Влайков да бъде „задържане под стража“, но той бе пуснат под „домашен арест.“