Ученици от пазарджишки училища се съревноваваха под мотото „Спортът е по-добрия начин децата да пораснат“. Инициативата е на Главна дирекция „Национална полиция“ с партньорството на Съюза на пивоварите в Република България и ОДМВР-Пазарджик. Тя е част от реализацията на приоритетите на Националния съвет по превенция на престъпността за периода 2016-2018г. Една от основните цели заложени там е развитие и популяризиране на спортните дейности сред подрастващите.

В надпреварата взеха участие представителни отбори от ОУ „Христо Ботев“, ОУ „Проф. Иван Батаклиев“ и Спортно училище гр. Пазарджик.

17спорт

Гости на събитието бяха Областният управител г-н Стефан Мирев, директорът на ОДМВР-Пазарджик старши комисар Йордан Рогачев, административните ръководители на Административен съд г-жа Марияна Шотева и Районен съд г-жа Веселка Златева, главен инспектор Георги Крумов и инспектор Зорница Шуманова от ГДНП, представители от РУО-Пазарджик, ръководни служители от ОДМВР-Пазарджик.

Поздрав към децата отправиха г-жа Ивана Радомирова – изпълнителен директор на Съюза на пивоварите и старши комисар Йордан Рогачев – директор на ОДМВР-Пазарджик.

Състезанието протече в три състезателни етапа, като във всеки отборите бяха структурирани от по 10 момичета и 10 момчета. В крайното класиране поведе тимът на Спортно училище, на второ място се класираха децата от ОУ „Проф. Иван Батаклиев“, а на трето връстниците им от ОУ „Христо Ботев“. Накрая всички деца получиха много подаръци, а треньорите им купи за чудесното представяне. За доброто настроение на присъстващите се погрижиха мажоретките от  Мажоретен състав „Мистерия“ при Общински детски комплекс- Пазарджик. Специални гости на събитието бяха и децата от Детското полицейско управление при ОУ „Никола Фурнаджиев“ в областния град, които поздравиха присъстващите с изпълнение на своя химн.