Историята за раждането на бебето Николай, който проплака по време на полет на „Луфтханза“ б еразказана тази вечер от майка му Десислава Хрусталиева, в студиото на „120 минути“. От разговора стана ясно, че телевизията вече готви проект свързан с необикновената история. Пред водещия Светослав Иванов майката, която е пазарджиклийка разказа, че работи за чуждестранна фирма занимаваща се с добив на злато, заради това ѝсе наложило да пътува в командировка до Богота. По време на полета тя е била все още в осмия месец и раждането, според лекарите, които я консултирали нямало проблеми да пътува със самолет.

11бебе

Всичко, което носех бе при мен в самолета, разказа Десислава. Тя почувствала леки болки, но решила, че са фалшиви контракции. Съпругът ѝ Стоян помислил, че е нещо временно, след като тя му звъннала, за да го предупреди. Пристигаш във Франкфурт и отиваме на морето, както сме си го планирали, казал още бащата.

Разказах на стюардесата, че мисля, че водите ми изтекоха. Тя се ошашка, не можа да повярва. Имах коремче, но не приличаше на коремче като за девети месец, продължи разказа си щастливата майка. Тогава чух, че обявиха, че търсят лекари на борда. Освободиха задната част на самолета, дойдоха трима германски лекари, които не бяха гинеколози, но дойдоха със система. Легнах на пода и те започнаха да ми помагат, не помня нищо, с изключение на това, че питах стюардесата дали много викам. – допълни тя.

28бебе

Но в този момент почувствах как детето започна да излиза. Той го направи сам. Бебето е кръстено на дядо си, бащата на съпруга ми. А синът ни се оказа, че е роден в деня, в който е роден и лекарят помогнал за раждането му, който освен това се казва Николас.

Най-важното, че всичко свърши добре. Жена ми ми каза, че е родила, а аз не повярвах. – заяви съпругът Стоян. След раждането си детето посиняло, заради студа в самолета, но майката научила в последствие. Родителите показаха днимка на бебето си, направена вчера. Те благодариха на нашия консул в Манчестер, който им помогнал с документите за детето. Благодарност бе отправена и към „Луфтханза“, компанията, която вече има в историята си и здраво родено българче.