В деня на Свети Стелиян – закрилникът на децата, днес в Пазарджик се проведе спортен празник по Шотокан До, той се състоя в спортна зала „Васил Левски“, под патронажа на пазарджишката Командерия „Св.Св. Константин и Елена“ към Ордена на рицарите тамплиери на Йерусалим. Наименованието на спортния форум е „Млади лъвчета с рицарски сърца“ и се осъществява за втора поредна година.

Участие в спортния празник взеха два клуба трениращи Шотокан До – „Тонус Спорт“ и „Спартак 2014“, с ръководители сенсей Асен Василев и сенсей Илко Аджов. Гост на събитието бе Великият Приор на Велик Приорат България на Ордена на рицарите тамплиери на Йерусалим – ген. Румен Ралчев, който награди част от отличените участници, сред които и трима състезатели на „Тонус Спорт“,  те са световни шампиони от тазгодишният шампионат, провел се в гр. Егер, Унгария.

Ръководството на Командерия „Св.Св. Константин и Елена“ изказва благодарност на Община Пазарджик, за предоставената, за провеждане на спортния празник, зала. Участниците в надпреварата са на възраст от 6 до 11 години. Те показаха умения в няколко дисциплини. Ето кои са и наградените:

При шест годишните в дисциплина „Кихон санбон кумите“

26награди126награди2 26награди3 26награди5 26награди626награди426награди7 26награди8

1.      Георги Василев

2.      Ивет Господинова

3.      Александра Маврова

В същата възрастова група, но дисциплина „Ката Шотокан“

1.      Георги Василев

2.      Ивет Господинова

3.      Александра Маврова

 В категория Кихон санбон Кумите при осем годишните

1.      Виктор Топчийски

2.      Ивайло Митев

3.      Виктор Криловски и Денис Димитров

В дисциплина Ката Шотокан първи стана Виктор Криловски, следван от Виктор Топчийски, а третото място си поделиха Денис Димитров и Ивайло Митев.

В категория Кихон санбон Кумите, 9 годишни

Първото място отиде при Ивелина Донова, втори е Светослав Лазаров, на трета позиция застана Самуил Мемедали, а четвъртото място бе за Ивелина Гаджонова.

В категория Ката  Шотокан, в същата възрастова група на първо място се класира Ивелина Донова, втори стана Самуил Мемедали, а на трето място са Светослв Лазаров и Ивелина Гаджонова.

При десетгодишните

в категория Кихон санбон кумите медалите се разпределиха по следния начин – златен за Димитър Куртев, сребърен за Йоан Генов и бронз за Стоян Тодоров. Същото остана разпределението на наградите и в следващата дисциплина Ката Шотокан.

При единадесет годишните до пето кю, в дисциплина Ката Шотокан първи стана Сами Далли, втори се класира Алекс Николов, а третото място си поделиха Анелия Цветкова и Мартин Кочев. При дисциплината Кумите при единадесет годишните на първо място отново застана Сами Далли, втора е Анелия Цветкова, а бонзът се озова у Алекс Николов и Мартин Кочев.

В категория  Асай Рю Ката при десет годишните, първото място зае Асен Присадов, втори е Виктор Минеков, а на трета позиция на стълбичката застанаха Иван Тодоров и Христо Спасов.

В същата категория при девет годишните първа се класира Ивелина Донова, втори е Виктор Криловски, а бронзът бе спечелен от Георги Василев и Виктор Топчийски.

26спорт1 26спорт226спорт