Вкусове и ястия от Община Брацигово гостуват на Фестивала ни „От нашата ферма – с любов за вас!“ на 29 ноември пред Министерството на земеделието, храните и горите.

В Брациговската община има шест защитени територии с красива природа и много опазени традиции. Вече познавате вкусове от този район: на пазара ни редовно има био сладка, сокове, сушени плодове и подправки на семейството на Денка Георгиева / Denka Georgieva (Мисто ЕООД) от Исперихово.

На Фестивала ще ви представим типични ястия от брациговските села Равногор, Исперихово: гюзлеме, баница със зеле и салца с праз, овче сирене, домашно кисело мляко с боровинки, равногорска сланина с подправки, боров мед и други.

Ще можете да ги опитате, както и да си запишете рецептите.

Основната презентация и дегустациите са в 12 часа в Демонстрационната шатра в началото на пазара.

Там ще можете да видите филми за района, да получите информация какви забележителности можете да разгледате, както и къде можете да отседнете.

Автентични фермерски храни на малки производители се представят всяка сряда на Фестивала „От нашата ферма – с любов за Вас“ от 10,30 до 18,30 часа. Мястото: пред Министерството на земеделието и храните (бул. „Христо Ботев“ 55).

И на това издание на Фермерския фестивал „От нашата ферма – с любов за вас!“ очаквайте богато разнообразие автентични фермерски и занаятчийски храни на малки производители от страната: краве, овче, козе и биволско сирене и кисело мляко, кашкавал, масло, извара, мед, сладка, яйца, прясно месо, занаятчийски хляб, сезонни плодове и зеленчуци, гъби био вино, оцет, билки и подправки… Много от продуктите са биологични. Всички фермери и производители са регистрирани по Наредба 26 на Министерството на земеделието, храните и горите, а много от тях в районите от Натура 2000 в Западна и Централна Стара планина са подкрепени от Българо-швейцарската програма за сътрудничество.

Фестивалът „От нашата ферма – с любов за вас!“ се организира всяка сряда от 10,30 до 18,30 часа пред сградата на Министерството на земеделието, храните и горите (бул. „Христо Ботев“ 55). Организатор е Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА / Bioselena / Биоселена.

Фестивалът започна през юни 2017 в рамките на проект „Седмичен фестивал „От нашата ферма- с любов за Вас“ с финансовата подкрепа на Столична община, Програма Европа 2017. Фестивалът се утвърди, вече е добре познат на софиянци и гости ни столицата. Доказвайки устойчивост, Фестивалът продължава и сред края на проекта.