Двадесет и четири машини обработват в момента настилката на АМ „Тракия“ между София и тунел „Траянови врата“. Настилката е почистена до асфалт и продължава обработката й. В района на Вакарел има мъгла и за безопасност на движението е необходимо шофьорите да карат внимателно, с по-ниска скорост, да спазват дистанция и да не предприемат резки маневри.

Високите части на областта ни също са заснежени. Шофирайте внимателно и непременно с оборудване за снежна настилка, ако пътувате в посока Доспат, Сърница и Якоруда, предупреждават от АПИ.

Температурите са в интервала от – 3° до 10°.  Времето над страната е предимно облачно. Слаб до умерен вятър духа в Добрич, Смолян, Търговище и Шумен. Дъжд вали в областите Благоевград, Видин, Враца, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пловдив, Пазарджик, Плевен и проход Шипка.

Сняг вали в областите София и Перник, на проход „Петрохан“, на Леденика в област Враца, на Конявската планина, Трите Буки и Гърляно в област Кюстендил, на Троянски проход и Микре и на Картела, Юндола и АМ „Тракия“ в област Пазарджик и в района на проход Предел и Станке Лисичково в област Благоевград. Пътните настилки са сухи, на места мокри, а в усойните райони – частично заледени или заснежени и обработени за движение.

Ограничена видимост поради мъгла има по ниските места и котловините.