Пазарджишкият Окръжен съд остави зад решетките  Светослав Йорданов, който е обвинен за това, че на 23 ноември, вечерта умишлено е причинил смъртта на едно годишния Рашко от Пазарджик. Срещу С.Й. са повдигнати обвинения по чл. 116 от Наказателния кодекс, за убийство на малолетно дете. Сщото обвинение е повдигнато и спрямо майката на починалото дете. Засега е ясно, че черепно-мозъчна травма е причинила кончината на бебето.

Според близки на почерненото семейство двадесет и седем годишният Ссветослав е гледал
 детето на жената, която също е обвинена за смъртта на момченцето. 
Той е женен и има семейство и дом, в ромския квартал известен като "Пич маала".
 Майката на бебето практикувала най-древната професия и това налагало честото присъствие
 на Светослав в дома ѝ.Бащата на Светослав работел в Германия, където често ходел и обвиняемият.

Припомняме, че миналия четвъртък, следобед от ЦСМП-Пазарджик бил получен сигнал в полицейското управление за прието от лекарите момченце на една година в безпомощно състояние. За съжаление детето малко по-късно е починало. С разследване на случая се заели служители от сектор „Криминална полиция” при РУ-Пазарджик и колегите им от полицейския участък в пазарджишкия квартал „Изток”.

В резултат на направената аутопсия било установено, че смъртта е настъпила в резултат на травма в областта на главата. Незабавно били задържани майката на детето Марияна – 30г. от пловдивското село Триводици и 27-годишният Светослав от Пазарджик. В хода на разследването било изяснено, че жената често оставяла детето на приятеля си.

Момченцето обаче силно зависимо от нея и плакало. За да го накара да млъкне, афектираният мъж използвал жесток метод, като нанесъл удари в областта на главата на бебето.

Според медицинската експертиза смъртта е настъпила малко преди детето да бъде докарано в болницата. В експертизата е посочено също, че то е имало и други травми – гръдна, коремна и по крайниците, имало е и разкъсване на кухината в областта на гръдния кош, което е свидетелство за това, че е било малтретирано. Според заключението на медиците при такива травми, смъртта е можела да настъпи от една минута до един час, след получаването им.

Прокурорът по делото Таня Мадина посочи също, че Светослав Йорданов е осъждан четири пъти и е освободен от затвора точно преди година. Съдия Александър Александров наложи постоянна мярка „задържане под стража“ на Йорданов и определи, че при постъпване на жалба от неговата защита, делото ще се гледа на 5 декември, от 10 часа, от Апелативен съд-Пловдив.