Вчера бе проведено национално съвещание по проблемите на пътната безопасност. То бе свикано от Главния секретар на МВР и директорът на Главна дирекция „Национална полиция“. В него взеха участие представители на структури в МВР имащи отношение по безопасността на движението, както и ръководни служители от Агенция „Пътна инфраструктура“.
В тази връзка днес в ОДМВР-Пазарджик се проведе работна среща между директора на дирекцията старши комисар Йордан Рогачев и началника на Областно пътно управление-Пазарджик инж. Мая Шимбова. Двамата ръководители отчетоха наличие на много добра координация и синхрон между двете институции, предвид на настъпващата зима.
Тъй като приоритет по време на зимни условия са проходимостта на автомагистралите и първокласната пътна мрежа, е създадена необходимата организация за обезпечаване със снегопочистваща техника и материали.
От своя страна сектор „Пътна полиция“ и Районните управления в региона имат задачата да извършват ежедневен мониторинг на основните пътни артерии и при необходимост да се намесват бързо и адекватно в името на безопасността и сигурността на гражданите.