Ана Гойс, PZdnes.com

Вдъхновени от качествата на филма „Възвишение“ вече очакваме с нетърпение следващия роден филм, който освен, че обещава да ни да ни върне към „магията на първата любов и детството през 80-те години на миналия век“ е и с участието на пазарджишката наследница Аглея Гумнерова. Тя е родственица на добре познатата от екрана на местните кабелни телевизии – Снежана Гумнерова.

На малката чаровница е поверена главната роля в лентата „Дъвка за балончета“, която излиза на големия екран на 8-ми декември. Аглея Гумнерова играе детската роля на героинята на Теодора Духовникова – Биляна. Като деца Калин (Иван Юруков) и Биляна (Теодора Духовникова) са част от щура банда, която всеки ден попада в различно приключение.

30Agi

 

Съвсем по детски те си обещават да се оженят, но обстоятелствата ги разделят. Двамата се срещат случайно 25 години по-късно. Той – талантлив рекламист, отегчен от живота. Тя – авантюристка, която не знае какво иска. През петте дни, които имат заедно, те си спомнят детството, мечтите и забравеното обещание. Филмът на Станислав Тодоров – Роги стана носител на „Златна роза“ 2017 за най-добър сценарий. Оценката на екипа от професионалисти, стоящи зад филма е, че Аглея се е справила отлично.

30aglea

 

Самата тя разказа преди дни, че истински се е забавлявала с игрите от детството на родителите й, а като част от подготовката й за заснемането на лентата са били „тренировките“ с правене на балончета с дъвка и стрелба с фунийки. Аглея Гумнерова е изключително артистична, освен че се справя чудесно с диалозите, младата чаровница има афининет към танците. В продукцията ще видим още Малин Кръстев, Валентин Ганев, Жорета Николова, Цветан Даскалов, Димитър Живков, Искра Донова и Борис Георгиев.