Работно съвещание под ръководството на заместник-министър Стефан Балабанов се проведе снощи в ОДМВР-Пазарджик.

Във връзка с проведеното вчера заседание на Националния щаб за защита при бедствия за ръководител и координатор на дейностите за териториите на областите Пловдив, Пазарджик и Смолян е определен заместник-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов.

01балабанов1

По негово разпореждане снощи в сградата на ОДМВР-Пазарджик се проведе заседание в което взеха участие директорите на областните дирекции в Пазарджик, Пловдив, Смолян, директорът на РДПБЗН-Пазарджик, представители на областната администрация в Пазарджик.

Създадена е необходимата организация за извършване на комплекс от превантивни мерки по повод на очакваното влошаване на времето – наличие на силен вятър и обилни валежи. В реално време се извършва непрекъснат мониторинг на язовирите и речните корита на териториите на трите области, състоянието на пътната мрежа, електропреносната мрежа и рисковите места за образуване на свлачищни процеси. В тези дейности са ангажирани автопатрули на полицейските управления, дежурни екипи от районните служби „Пожарна безопасност и защита на населението“, областните и общинските администрации, кметовете на населените места, фирмите ангажирани с пътната поддръжка  и електроразпределителното дружество. Заместник-министърът призова гражданите да подават своевременно информация на телефон 112. До отминаване на лошото време е ситуиран и допълнителен център в ОДМВР-Пазарджик, в който могат да се получават и обобщават сигнали от трите области на телефон 0888 481 353.