Само след  дни на момичетата от мажоретен състав  „Мистерия“ им предстои участие в международен турнир в Загреб,  Хърватска. Тренировките в залата са продължителни и изтощителните, тъй-като завоюваните призови места през това лято задължават. Ето защо на една от последните им тренировки присъства и  златното момиче Ренета Камберова, което е не само  голям специалист  в художествената гимнастика, но и е изключително вълнуващ и увлекателен разказвач.

Тренировката беше започнала, когато в залата влезе Ренета Камберова, очите на децата се отвориха широко, чуха се възгласи, нямаше нужда да бъде представяна. Малките и големите мажоретки представиха пред Рени композициите, с които ще участват в предстоящето състезание. „Това е нещо ново за мен, но е интересно и много атрактивно, харесва ми.“ – сподели впечатленията си Ренета Камберова.

С интерес взе един батон  и демонстрира умения за работа с този уред от трето ниво, според Правилника по мажоретен спорт. След изиграването на композициите всички деца се събраха около нея и започнаха да й задават въпроси. Тя разказваше толкова увлекателно, че дори и  ние възрастните  затаихме дъх и слушахме в захлас. Разказваше за трудностите и хубавите моменти, за тежките тренировки и спечелените медали, за  чувството да участваш два пъти на олимпийски игри и да се качиш сред медалистите на най-големия спортен форум на планетата. А момичетата я гледаха с отворени очи и попиваха всичко, което усмихнатата грация  им разказваше. Тя не  бе взела със себе си олимпийския медал, с който всички толкова много искаха да се снимат, но им обеща, че на следващата среща ще го донесе да се снимат с него, но при условие, че тя се снима с техните медали, спечелени от предстоящето състезание.

Това беше една прекрасна и незабравима тренировка, изпълнена с много емоция и блясък в очите на момичетата. Благодарим на Ренета Камберова за вдъхновяващата среща, която зареди децата ни с амбиции и желание за победа! Ще се радваме  отново да бъдем заедно!