София: Двама служители на НАП са задържани за подкуп

София: Двама служители на НАП са задържани за подкуп

Двама служители на териториална дирекция на Националната агенция по приходите (НАП) в София са задържани за подкуп. Това съобщи Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор, цитирана от „Фокус“. Двамата служители са били от т.нар. оперативен контрол, а до ареста им се е стигнало след сигнал. Прокуратурата ще иска постоянното им задържане.

„Във вчерашния ден под ръководството на Софийска градска прокуратура разследващи полицаи от Главна дирекция „Национална полиция“ са извършили процесуално-следствени действия по повод сигнал от собственик на автосервиз в София, че му се иска подкуп от инспектори от НАП, за да не му съставят акт за установяване на административно нарушение. Поискали са първоначално 7000 лв. и са получили във вчерашния ден 2000 лв“, съобщи още Арнаудова.

Собственикът на автосервиза е подал сигнал, а разследващите веднага били поискани специални разузнавателни средства. По думите ѝ парите са били предварително белязани от органите на разследването и същите са открити у едно от двете претърсвани лица.

„По разпореждане на Софийска градска прокуратура е запечатано служебното им помещение, което се намира на ул. „Аксаков“ 1. Предстои Софийската градска прокуратура да поиска разрешение от Софийския градски съд за претърсване и на служебното помещение.

* Снимка: Архив

Няма коментари.

Няма коментари!

Все още няма коментари.

Остави отговор