Десет от общо 25 номинирани спортисти, представители на различни клубове в Пазарджик, ще бъдат обявени за най-добри на 2017 г. Това ще стане по традиция на тържествена церемония, която ще се състои на 13 декември. В ежегодната класация са включени представители на община Пазарджик, с най-високи достижения в областта на спорта, който тренират.

Девет журналисти, представители на различни медии от Пазарджик, гласуваха днес за избора на фаворитите. Всеки от отличените ще се подреди в класацията, в зависимост от спечелените при гласуването точки.  В комисията по избора участваха журналистите Стефан Божилов (pa-media), Димитър Комсийски (Пазарджишка Марица), Любомир Илков(24 часа), Мария Дъбова (в-к „Знаме“), Валентин Ненков (videlina),  Мариана Димитрова (Телекабел ТВ), Стоян Стоянов (pa1.bg), Елена Станоева(pz-info.com) и Стефка Венчева(pzdnes.com)

Преди срещата ръководители на спортни клубове пожелаха да говорят с журналистите, тъй като не приемат начина, по който се извършва обявяването на номинациите. В списъка, който се предоставя на журналистите, постиженията на състезателите са степенувани от национални към световни първенства, като част от състезателите не са напускали пределите на Родината и имат постижения само в страната. Според част от треньорите е по-уместно, спечелените световни и европейски състезания да бъдат изведени на преден план, а националните да останат след тях.

В крайна сметка гласуването вече е проведено и ще научим разпределението на местата в сряда, 13 декември.

Ето кои бяха и номинираните – ТУК

Нашите десет:

04h.diwldke