В навечерието на един от най-светлите християнски празници – Рождество Христово тазгодишният коледен концерт, ежегодно организиран от Общински детски комплекс – Пазарджик , ще бъде посветен на каузата да се помогне на 16-годишната Миролюба Тодорова, която се нуждае от оперативно лечение в кратки срокове. Причината е Торако-лумбална ес-образна сколиоза от 3-ти тип по Ленке, с която е диагностицирана Мира. Медиците са категорични, че тя се нуждае спешно от импланти за задна стабилизация – до 24 педикуларни винта и 2 CoCr рода, алографт, и консумативи за невромониториране.

Миролюба е десетокласник в Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт в Пазарджик и възпитаник на детско-юношески фолклорен ансамбъл „Елица“. Закърмена с българския народен фолклор, вече девет години тя работи здраво, за да постигне мечтата си – да стане народна певица.

В Коледния концерт ще участват деца и ученици от Представителен танцов състав ‘Детство’, Мажоретен състав ‘Мистерия’, Фолклорна Формация ‘Гласовете на Орфей’, Школа по Спортни танци и Зумба, Школа по Класически и модерен балет и Школа по поп пеене. Децата от съставите на Детския комплекс неведнъж са помагали и участвали в благотворителни инициативи. Само преди две години Детския комплекс организира голям и успешен благотворителен концерт за малката Радмила.

Концертът ще се състои на 18 декември 2017 в зала ‘Маестро Георги Атанасов’ от 18.30 часа. Входът е безплатен, но в залата ще бъде поставена кутия, в която всеки би могъл да остави средства, за да помогне мечтата на Миролюба да се осъществи.