Пускат тримесечни винетки от Нова година

Пускат тримесечни винетки от Нова година

Вече ще има тримесечни винетки за 54 лв. след 1 януари, предвиждат промени в Закона за пътищата, подготвени от регионалното министерство, съобщи БНТ.

Годишните стикери ще имат срок на действие от датата на купуването им, а не както досега – за календарна година. Те ще струват 97 лв. Цената за месечната винетка ще бъде 30 лв., а седмичната 15 лв. От Агенция „Пътна инфраструктура“ прогнозират повишаване на приходите с близо 2 милиона и 800 хиляди лева. Цената на новата тримесечна винетка е определена от Института за икономически изследвания към Българската академия на науките при спазена пропорционалност за намаляваща стойност с увеличаване срока на валидност.

Припомняме, че мотористи настояваха за пускането на 3-месечна винетка. Според тях моторите се карат само в месеците, когато времето го позволява, а купуването на годишна или няколко месечни винетки не е удачно и съобразно.

Годишните винетки вече ще важат за период от една година от датата на купуване на стикерите, а не до края на календарната година, както бе до сега.

Няма коментари.

Няма коментари!

Все още няма коментари.

Остави отговор