Изложбата „Адаптивна реалност“ на художника Светлозар Недев ще бъде открита тази вечер от 18 ч., в пазарджишката галерия „Артфорум“ на бул. „България“. Талантливият старозагорец ще представи свои платна, които отразяват погледа му към света извън неговата познаваема реалност.

Абстрактната живопис има способността да ви накара да правите асоциации с вещи, хора и пейзажи, които авторът никога не е виждал, в това всъщност е смисълът на това творчество, което се явява видимата – невидима връзка между зрител и творец. Светозар Недев има какво да предложи за всеки, който позволява на въображението си да се извисява. От тази гледна точка авторът ще ви даде шанс да откриете себе си в неговите платна.

Светлозар Недев е роден през 1961 г. в Стара Загора. Изявява се като художник, фотограф и фотожурналист. Възпитаник е на ССУ „Юлиус Фучик“, сега Национална гимназия по полиграфия и фотография в София. Висшето си образование завършва във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“, специалност „Културология“. През 2003 г. защитава магистърска степен в същия университет, специалност „Мениджмънт в художествената култура“. Автор е на над 30 самостоятелни изложба и участник в множество общи изложби, живопис и фотография в България и чужбина. Негови творби са притежание на частни колекционери от България, Русия, Австрия, Швейцария, Македония, Дания, Турция и Франция. Участник в международни художествени пленери: „Русалка“-Каварна; с. Дрен – Македония.

Главен организатор и участник в Българо-руския международен художествен пленер през 201, 2013, 2014 г. в Мъглиж. От 2015 г. е куратор на международния художествен пленер „Безгранично изкуство“ в Малка Верея. През месец декември 2013 г. открива собствена галерия NEDEV Art Gallery, в която освен негови творби, са експонирани произведения на автори от България, Сърбия, Русия, Турция, Македония и Англия. Член е на Съюза на българските журналисти, член на Art International Grup London, член на Професионалния съюз на художниците, Москва.