Над хиляда души се събраха днес в центъра на Пазарджик, за да присъстват на тържеството за запалването на светлините на Коледната елха и откриването на фестивала „Коледен Пазарджик“. Точно в 18 ч. Лазар Вълчев и Александър Иванов обявиха предстоящите празнични събития до края на месеца, като припомниха, че предстоят занимания с децата на 16 декември, когато от 11 ч. на пл. „Константин Величков“ ще гостува бате Енчо, от „По-по-най“. Ден преди това пък ще е концертът на Силвия и Теди Кацарови, на 20 декември ще бъде открит и коледният базар, Новата година ще посрещнем на площада с оркестър „Сияние“ и Ивана.

07сашо

За малките, които днес бяха съществена част от публиката на площада имаше джуджета, Снежанка, вълшебник и дори Дядо Коледа, но с уговорката, че подаръците ще дойдат чак на 25 декември и ще бъдат скрити под елхата.

07сияна

07сийкаСлед музикалното изпълнение на деца от Вокалната музикална академия на Сийка Вълчева и детската молитва на Иван Вазов, изпълнена от малката Сиана, дойде времето и на пожеланията на кмета Тодор Попов.

07с-кмет07с тодор

 

Той пожела на децата и техните родители да бъдат здрави, да продължават да правят града така жив, а след това дойде моментът за тържественото обратно броене  – ТУК

08елха1 08елха2

След това пък започна дългоочаквания концерт на Павел и Венци Венц.

07с-павел07с-павелв