Георги ИВАНОВ, художествен ръководител на хор „Песнопойче“

Скъпи приятели, искам да отправя апел към всички Вас в подкрепа на храм „Св. Вмчк Георги Победоносец“ в село Ивайло, община Пазарджик. Храмът се нуждае от някои неотложни ремонтни дейности. Тъй като институциите не проявяват заинтересованост за опазването и грижата за православните храмове по селата и практически, не получих съдействие, реших да поема инициатива и с общи усилия да осъществим едно добро дело. Не за първи път се захващам с благотворителна инициатива и се надявам и този път да доведа нещата до успешен краен резултат.

Един от основните проблеми в храма в село Ивайло е състоянието на камбаната. Тя е окачена посредством люлков механизъм, който с годините се е повредил и към момента тя не може да се бие празнично чрез люлеене, защото тежестта й нанася разрушения по конструкцията на камбанарията. Необходима е подмяна на целия механизъм, нивелиране и акустична настройка на звука на камбаната, изграждане на нова конструкция за окачване и ремонт на нанесените щети по камбанарията. Призовавам всички мои приятели, които имат финансова възможност, да се включат със своята лепта в начинанието. Инициативата е лично моя и не целя по никакъв начин облагодетелстване, доказал съм го неколкократно при осъществяването на други подобни благотворителни каузи!

Всички приходи и разходи ще бъдат отразявани по съответната документация прилежаща на храма и всеки ще може да получи своевременен и адекватен отчет за това, че дарените средства се използват целенасочено. В това време на бездуховност и тотална деградация искрено се надявам, че с общи усилия ще помогнем на Божия дом, защото без вярата в Бога сме изгубени! За повече информация можете да се обръщате към мен на тел.0894945835, email: georgimiw@gmail.com или facebook: https://www.facebook.com/ivanovpz