На 17 декември в Септември ще бъдат връчени наградите на участниците в тазгодишната надпревара за „Най-патриотичен дом“. Гласуването приключи на 10 декември, а днес бе обявено и окончателното класиране на десетте участника.

Ето ги:
1. Семейство Торбанови- Септември. 16,00 т.
2. Семейство Караиванови- Септември -14,67 т.
3. Семейство Касабови- Ветрен – 11,53 т.
4. Семейство Кръстанови – Варвара – 11,00 т.
5. Семейство Василеви- Септември – 10,93 т.
6.Семейство Димитрови -Варвара – 9,67 т.
7. Семейство Табакови – Септември – 7,20 т.
8. Семейство Кметски – Септември – 6,60 т.
9. Семейство Дапкови – Ветрен – 5,47 т.
10. Семейство Петрови – Виноградец – 5,20 т.

Конкурсът се реализира за шеста поредна година от организацията на ВМРО-БНД в град Септември. През предходната 2016 година за най- патриотичен дом бе избран домът на семейство Кадийски от град Септември. През изминалите години най- патриотичните домове бяха: за 2015г. – семейство Венчеви от село Бошуля , за 2014г. – семейство Апостолови от град Септември, за 2013 г. –семейство Караиванови от град Септември, за 2012 г.- семейство Цветкови от град Септември.
Идеята за избор на най- патриотичен дом се реализира за да насърчи патриотизма на населението в нашата община. Патриотизмът е този двигател на възхода на даден народ, който има силите да мотивира отделния човек да допринася за благото на собствения си народ и по този начин да живее благополучно и щастливо в своята среда. В настоящите времена на стопанска и политическа криза, която вилнее над нас има и още една друга криза – духовната, която заличава нещата, които са ни запазили като народ в продължение на столетия и ни отчуждава един от друг като руши спойката ни като нация и защитните ни сили срещу чужди влияния и агресии.
Заповядайте на 17 декември от 17 часа в клуба на пенсионера в супера в Септември. Награди ще има за всички, призова организаторът Кузо Божинов.

Припомнете си участниците – ТУК