Фонд за превенция на престъпността ИГА и Кризисен център за лица и деца, пострадали от насилие – Пещера започват Благотворителна кампания за набиране на средства за подобряване на достъпа и условията в социалната услуга.

Кризисният център се помещава в сграда без асансьор на петия етаж, което изключително затруднява достъпа до услугата. Това е особено проблемно за лица и деца с физически затруднения и увреждания, включително инвалидни колички. Изграждането на асансьора не е във възможностите на бюджета на Кризисния център, затова ръководството на Фонд ИГА и екипа на Центъра стартират благотворителна кампания за набирането на 30 000 лв. – сумата, необходима за изграждането му.

Кампанията ще започне с Коледно благотворително тържество, което ще се състои на 14-ти декември (четвъртък) от 18.00 часа в ресторанта на хотел «Хебър» – Пазарджик. Събитието се провежда под патронажа на Николай Зайчев – кмет на Община Пещера. За участие са поканени представители на местния бизнес, институциите и медиите.

На тържеството ще бъдат продавани сувенири, изработени от децата в Кризисния център. На търг ще се разиграят картини, дарени за благотворителната кауза. Картината на художничката Елеонора Хаджиниколова «Божури» ще бъде наградата от благотворителната томбола за участниците, закупили куверти за тържеството.

На всички дарители ще бъдат изготвени свидетелства за дарение, а набраните средства ще бъдат използвани единствено и само за целта на кампанията.

 

Дарителска сметка:

IBAN: BG39 BUIB 9888 1039 6407 02

BIC:    BUIBBGSF

Банка: СИБАНК ЕАД

Титуляр: Фондация „Фонд за превенция на престъпността  ИГА”

Основание: Дарение „Да подобрим достъпа до Кризисен център – Пещера“

 

Благотворителното тържество се организира с финансова подкрепа, предоставена в рамките на проект „Продължаваща и разширена подкрепа за организациите на гражданското общество“, финансиран от Фондация „Америка за България“ и изпълняван от Български център за нестопанско право.