На официална церемония в ресторант “Фемили” тази вечер бяха връчени годишните награди в областта на спорта за 2017 година. Десетте най-добри за 2017 г. бяха избрани от жури, съставено от деветима представители на различни медии от града. Всеки от тях посочи своите предложения, като всяко от имената в списъка, носи определен брой точки. След сумирането им бе определено и днешното класиране, в което участват четири момичета и шест момчета от десет спортни клуба. Журналистическата анкета се състоя на 4 декември, а резултатите бяха разсекретени едва няколко часа преди бляскавата церемония.

Приветствие към спортистите и гостите на тържеството поднесе кметът на Пазарджик – Тодор Попов, който подчерта, че годината е била изключително богата откъм спортни събития и постигнати отлични резултати. „Благодаря ви, че работихте здраво, за да създадете тези шампиони, но през следващата година ние очакваме от вас още по-големи успехи.“ – каза градоначалникът.“Ще се постараем да мобилизираме още по-голям ресурс и ще се фокусираме в спорта, защото Пазарджик има традиции, има жива публика и заслужава да има още повече поводи за гордост. Благодаря на Рени Камберова, че пожела да се върне тук, след поредицата от успехи и върхове, които е постигнала. За мен творческият и път е доказателство, че няма невъзможни неща. Заради това очаквам от вас да повярвате, че сте най-добрите като треньори. Накарайте и децата да повярват в себе си, сигурен съм, че вие можете и ще направите много повече. Нека всички през следващата година да дадем повече от себе си, за да постихнем повече!“ – допълни Тодор Попов. /още от речта му – ТУК/

Призовата десетка в същинския конкурс бе поведена от Йордан Гюров събра 70 точки в анкетата на журналистите, които му отредиха и крайната победа. На цели 24 точки зад победителя от Шампион остана боксьорът Радослав Кабаджов(„Тракиец“). Третото място за втори пореден път зае Кристина Данаилова от СКМП Хебър с 40 точки.

Призовата десетка допълниха Алекс Попов(БСК, бадминтон) 39 т, Горан Козарев(„Кодокан“, джудо) 39 т., Радост Гогова(„Тонус-спорт“) 38 т., Михаела Златанова(„Г. Бенковски“, бадминтон) 35 т., Вяра Спасова(„Диляна“, худ. гимнастика) 32 т., Атанас Лазаров(„Печенеги“, колоездене) 30 т. и Христо Йорданов(„Тракиец“, кикбокс) 25 т.

Ето какво каза щастливият победител в конкурса „Спортист на годината 2017“ – ТУК

13-9

За първи път церемонията бе предавана на живо по ТВ “Телекабел” и бе връчен един специален приз на старши треньора на ВК“Хебър“ – Атанас Петров, който получи адмирациите на кмета Тодор Попов за успешното представяне на тима, от създаването му през миналата година до момента.

13ШАМПИОН2

С награди от Бала на спортиста си тръгнаха и треньорите на Йордан Гюров – Анна Георгиева, Валентин Георгиев и Стефан Кестенов.

13чудесия

След изпълнение на детския състав на „Чудесия“ водещият, журналистът Димитър Комсийски покани общо петнадесет деца от различни спортни клубове да получат своите награди.

Пред кмета Тодор Попов се изправиха малките шампиони – Асен Присадов от СК“Тонус спорт“, Алекс Костадинов от СК“Импулс“, Адриан Симеонов от Бадминтон клуб, Борислав Златанов, Василена Петкова „Торнадо“, Виктория Александрова „Импулс“, Георги Теодосиев „Печенеги“, Георги Лулчев от „Делфин“, Димана Стефанова от „Хебър“, Дилян Нейчев от „Кодокан“, Дара Стоянова от „Диляна прима“, Михаела Стефанова, състезател по фехтовка, Теодора Георгиева от БСК, Томас Григоров от „Шампион“, Цветейоана Пейчева от СК“Диляна“.

13-1 13-2 13-3 13-4 13-5 13-6 13-7

Специална награда за спортен героизъм получи и Тихомир Трифонов, който спечели победа на световен шампионат за хора с увреждания по канадска борба.

13-8

13ЙОРДАН13митко 13публика 13ПУБЛИКА213ПУБЛИКА3

Гости на церемонията бяха общинските съветници и членове на УС на ФК“Хебър“ – Найден Шопов, Румен Димитров и Александър Иванов, бизнесменът Иван Папазов, общинските съветници Цанко Бангьозов и Лазар Попов, директорът на Спортното училище Георги Георгиев, Рени Камберова, омбудсманът Георги Шопов и доайенът на Работническия спорт в Пазарджик – Иван Симеонов.

 ТОП 10 за 2017 г.

1.   Йордан Гюров(Шампион, м. петобой)         70 т.

2.   Радослав Кабаджов(Марица, бокс)              46

3.   Кристина Данаилова(Хебър, м. петобой)     40

4.   Алекс Попов(БСКП, бадминтон)                    39

5.   Горан Козарев(Кодокан, джудо)                     39

6.   Радост Гогова(Тонус-спорт)                            38

7.   Михаела Златанова(Бенковски, бадминтин) 35

8.   Вяра Спасова(Диляна, худ. гимнастика)        32

9.   Атанас Лазаров(Печенеги, колоездене)         30

10.  Христо Йорданов(Тракиец, кикбокс)           25

 

Млади състезатели отличени за постигнати високи спортни постижения през 2017 г:

1.   Асен Присадов(СК Тонус-спорт, карате до)

2.   Алекс Костадинов(СК Импулс,спортни танци)

3.   Адриан Симеонов(СК Бадминтон и скуош)

4.   Борислав Златанов(ТК Пазарджик, тенис на корт)

5.   Василена Петкова(СК Торнадо, карате)

6.   Виктория Александрова(Импулс, спортни танци)

7.   Георги Теодосиев(СК Печенеги, колоездене)

8.   Георги Лулчев(СК Делфин, плуване)

9.   Димана Стефанова(СК Хебър, мод. петобой)

10.  Дилиян Нейчев(СК Кодокан, джудо)

11.  Дара Стоянова(СК Диляна Прима, худ. гимн.)

12.  Михаела Стефанова(СК Пентатлон, фехтовка)

13. Теодора Георгиева(СК Г. Бенковски, бадминтон)

14.  Томас Григоров(СК Шампион)

15.   Цветейоана Пейчева(СК Диляна худ. гимн.)