Стотици септемврийци изпълниха пл. „Фонтани“ в общинския център, за да станат свидетели на официалното запалване на светлините на Коледната елха.

17септември1
Още в началото на празнична програма водещата Ирена Анастасова обяви, че дядо Коледа ще донесе подаръци на всички деца, които са на площада. И понеже се оказа, че всички от тях са слушали през годината, нито едно няма да си тръгне без коледен армаган.
Преди този съкровен и дълго чакан от всяко дете миг, организаторите бяха подготвили богата музикално-артистична програма с много песни, танци, забавни игри и разбира се награди. За това се погрижиха водещата Ирена Анастасова, Дядо Коледа, Снежанка и техните асистенти. 

17септември2
Най-важните хора на площада днес – децата бяха поздравени от кметът на общината Марин Рачев и народният представител Даниела Малешкова. След това всички заедно броиха от 1 до 10 в низходящ ред за запалване на Коледната елха, която грейна, пред погледите на стотиците дошли на площада хора. По-късно елхата бе осветена и от мощна заря. След това на сцената излезе специалният гост на вечерта Александър Александров, който изнесе рецитал с някои от най-популярните зимни детски песни. Последната част от програмата беше свързана с раздаването на подаръци за всички деца на площада. В продължение на близо половин час Дядо Коледа връчи армаган на всяко едно дете, независимо от неговата възраст.
Украсена елха има и в центъра на град Ветрен.

17ветрен
Кметът на града Радослав Лютаков се погрижи за осигуряване на дръвчето, а неговата украса стана факт благодарение на децата от местната детска градина и момчета и момичета от първи клас на ОУ „Св. Кирил и Методий”. Всички те заедно с госпожите им поставиха много красива украса на елхата, която е ситуирана пред кметството във Ветрен.