Определено може. Точно толкова е цената за един килограм торта правена от екипа на руския сладкар Ренат Агзамов. Майсторът не случайно е предпочитан от звездите, а простосмъртните също могат да пробват да заявят торта, стига да могат да извадят и заделят за лакомството необходимата сума. Все пак една пастичка от Ренат Азгамов, може да ви струва не повече от стотина лева. Агзамов е член на борда на гилдията на шеф-готвачите и специалистите на сладкиши в Русия, както и в Асоциацията на скулпторите на лед. Първата си торта сладкарят прави едва на седем години.

17торта

Тортите, които прави Агзамов са всепризнати и за произведения на изкуството. Вижте тази, тя тежи около петдесет килограма и е посветена на сватбено тържество.

17сватбена торта

На сайта на сладкаря е отбелязано, че всяка торта се предплаща на сто процента, преди да поеме към дома на поръчителя. За изработката на декорацията на вкусните скулптури, Агзамов отделя от седмица до четиринадесет дни. Агзамов започва да пече сладкиши още в детските си години като ползва тетрадките с рецепти на своята баба. В момента управлява сладкарска фабрика, която доставя сладкиши в супермаркетите в Москва и Санкт Петербург. Своите фантастични сладкарски творби той споделя в страницата си в Инстаграм. Почитателите му надвишават 300 хиляди души.

17торта2

Най-голямата тайна на Агзамов е плюшеното покритие, което той прави на своите продукти, а най-голямата му мечта е да направи туптящо карамелено сърце.

Ако искате да разгледате сайта му – ТУК

17торта3