Шест хиляди лева на човек струва четиридневен Новогодишен пакет в „Гранд хотел Велинград“, сочи офертата публикувана на сайта на хотела. Цената не е променяна от години и се оказва по джоба на много хора, които редовно дочакват полунощ на 31 декември, точно на това място. Поли Генова, Ансамбъл Българе, и Боби Шоу, са предвидени в празничната програма на границата между отиващата си и настъпващата година. Но в пакета влизат и развлеченията в предходните два дни, когто гостите на хотела ще се радват на група „Петте сезона“ и Тони Димитрова.

За Коледа  цените за същото място са в пъти по-ниски, но все пак респектиращи. Две нощувки по Рождество в най-скъпия апартамент са на стойност от осемстотин лева. Ансамбъл „Българе“ ще весели гостите в Рождественската нощ.

Защо всичко е толкова скъпо?

Ето какво получават гостите на хотела: Welcome drink  при настаняване, безплатно зареждане с минерална вода в деня на настаняване, нощувки с невероятни закуски, вечери на богати  и разнообразни блок маси  приготвени от Шеф Тони и екипа му,  празнична Новогодишна вечеря, безплатен вход в Пиано Бар „Луис“ за периода и на 31.12. със специалното участие на  Крис и Велин, Трио „Фокус“, Виржиния и DJ- Жоро, новогодишен Брънч на Василъовден /01.01/, празнична анимация за най-малките ни гости, външен топъл басейн, вътрешен минерален басейн с полу-олимпийски размери, детски вътрешен басейн, голямо джакузи с хидромасажни джетове с минерална вода, сауна парк- парна баня, финландска сауна, био-сауна, ледена стая, емоционални душове, топли лежанки, вулканична стая, зона за релакс, интернет, охраняем паркинг, курортна такса, застраховка и ДДС.

Тук няма опасност да ни излъжат, но пък, за да си го позволим ще трябва да спестяваме с години. От днес, 19 декември, дежурни екипи на Агенцията по храните тръгват на проверки по ресторантите. Глобите варират между 10 и 30 хил. лева при нарушение. И още един съвет към всички празнуващи – при покупка на куверт внимателно четете какво включва той, за да не се окаже, че трябва да доплащате на място за музикална програма или томбола например.

Близо половин милион българи са избрали да посрещнат празниците извън дома си, а цените на кувертите варират от 70 лв. до 1600 лв.