Трима столичани са задържани във връзка с разследване на въоръжен грабеж на бюро за международни парични преводи във Велинград.

Както вече съобщихме миналата седмица на 13 декември около 09.30ч. бил подаден сигнал от бюро за парични преводи във Велинград чрез паник-бутон от охранителната система на обекта. От своя страна охранителната фирма незабавно подала информация за случая и в РУ-Велинград. Пристигналите на мястото служители на полицейското управление установили, че неизвестен мъж е влязъл в офиса, заплашил с пистолет 39-годишната служителка и отмъкнал сумата от оборота в размер на 15000 лева и 5000 евро. За работата по случая незабавно бил сформиран екип от криминалисти при  ОДМВР-Пазарджик и РУ-Велинград.

Към тях се присъединили и колегите им от сектор „Грабежи“ при отдел „Криминална полиция“ в ГДНП. В резултат на упорита денонощна работа не след дълго оперативните служители попаднали в дирите на извършителя. Оказало се, че това е  27-годишният Д.С. от София. Мъжът е криминално проявен, осъждан като извършител на кражби и грабежи. Заедно с него са заловени и съучастниците му Ф.В.- 24г. и А.Д.- 35г., също жители от столицата.

Тримата подготвили грабежа внимателно, проследили начина на работа на бюрото, на служителката в офиса, използвали различни автомобили за придвижването си. В хода на разследването са извършени претърсвания на три адреса в София. Там са открити неголямо количество суха марихуана, два газови пистолета, парична сума в евро, множество мобилни телефони и SIM карти. Всички действия са извършени под наблюдението на прокурор от Районната прокуратура във Велинград. Арестът на основния извършител на дръзкото престъпление Д.С. е удължен със 72 часа. Работата по документиране престъпната дейност на „триото“ продължава.