Природозащитната организация „Четири лапи“ стяга протест днес в София, заради двете лъвчета Терез и Масуд, които вчера Общинският съвет на Разград реши да дари на зоокъта в Пазарджик. Още миналата седмица от нашата община изразиха готовност да приемат малките „котки“, а в съвсем скоро време ще започне и изграждането на клетка, в която те да бъдат настанени и гледани съобразно необходимите за това условия.

Ето какво разпространиха от „Четири лапи“ в социалните мрежи:

Три лъвчета се раждат в зоопарк без лиценз – на цимента, пред панаирна тълпа.

Две оцеляват и са поети от неправителствени организации. 
След безброй безсънни нощи, екипите на Дивите Животни / Wild Animals и Ветеринарна клиника „Добро хрумване“ изкопчиха Терез и Масуд от смъртта, благодарение на ВАШАТА помощ и подкрепа, а Организация за защита на животните „Четири лапи“ им осигуриха нов дом – първо в Холандия, в убежище за големи котки FELIDA Big Cat Centre, а когато станат самостоятелни – в убежище за диви котки LIONSROCK Lodge & Big Cat Sanctuary в ЮАР и среда, максимално близка до естествената за тях.

Смятаме, че така е справедливо – Терез, Масуд и мъртвото им близначе са платили своя дан „забавления“ за хората.

Не така мислят обаче нашите политици – общинският съвет в Разград днес реши, че двете оцелели лъвчета са движима собственост на общината и подариха тази собственост на зоокът в Пазарджик. От където пък признават, че нямат нито подходящо заграждение, нито обучен персонал.

Забелязахте ли? Специалистите по големи котки в Холандия и ЮАР са на мнение, че Терез и Масуд са несамостоятелни и все още не са готови да заживеят в убежище за лъвове. Но пък общинските съветници от Разград са на мнение, че лъвчетата трябва да отидат в зоопарк, който няма обучен персонал!

Знаем, че идва Коледа. Знаем, че ни се иска да мислим за хубави неща, а не за бебета лъвчета, агонизиращи на циментов под зад решетки.

В последния работен ден искаме да си отдъхнем от тежките битки за правата на животните, а не да студуваме на протест.
Само че, те също го знаят – онези, които се надяват в празничната суматоха Терез и Масуд да останат незабелязани, докато стане твърде късно.

Приятели, помогнете!

Веднъж вече спасихте живота на Терез и Масуд. Сега е време отново заедно, да им осигурим БЪДЕЩЕ!

Присъединете се към нас на протеста в София, пред Министерски съвет от 14 ч., заедно с Animal Rescue Sofia, Организация за защита на животните „Четири лапи“, Animal Hope Bulgaria – Plovdiv , Летс Адопт – България.

22лъвчета1