Тройна ДНК експертиза потвърди самоличността на престъпника, отговорен за последните две изнасилвания на момичета в Пловдив. Жестоките сексуални посегателства са дело на 35-годишния Владимир Петков.  Насилникът е криминално проявен и е лежал в затвора за същото престъпление – изнасилване на младо момиче, съобщи TrafficNews.bg.

Благодарение на взетата му ДНК проба по време на разследването на предишното престъпление, Владимир е уличен със 100% сигурност като извършител на двете зверства през декември в града под тепетата. Експертиза потвърди, че пробите взети от двете момичета изнасилени в кв. „Кючук Париж“ са идентични с генетичния материал на Владимир, който е родом от Пазарджик.

Предстои полицията да докладва материалите по разследването на прокуратурата в Пловдив, за да бъде повдигнато обвинение.

Криминално проявеният Владимир е на 32 години, като понастоящем живее в Пловдив и работи във фирма за климатици. Мъжът е имал дългогодишна приятелка, от която има дете, но жената го напуска преди няколко месеца.

Близки около Владимир коментират, че мъжът показвал изключително странно поведение, сякаш в него има коренно различни личности. Той се държал по един начин вкъщи, по коренно различен на работа. Избухвал лесно, и то в непредвидими ситуации.

Вероятно пусковият механизъм, който е ескалирал престъпното му поведение и го е подтикнал към масово насилие, е именно фактът, че жена му го напуска. Владимир споделя поредица от гневни постове в социалните мрежи, в които сипе обвинения по неин адрес. Обвинява я в лъжи, пише, че не чувства семейството си. Агресивни настроения показва и към други членове на семейството. Обяснява как се чувства предаден от баща си и че родителят му се е отказал от него.

Целият му профил в социалните мрежи е изпълнен със снимки и клипове с еротично съдържание, като последното му лайв видео е заснето на 28 октомври, а в светлината на прожектора попадат девойки, които танцуват в нощно заведение вероятно в Пловдив.

Споделя и интересен цитат за риска, който реферира силно на престъпленията, извършени от него. „Винаги има мигове, които си заслужават риска“, верую спазено от него в насилствените актове, които извършва страшно хладнокръвно.

TrafficNews.bg съобщи, че Владимир е посягал на още редица жени, освен изнасилването момиче в Пазарджик, за което е лежал, и новите две в Пловдив, за които предстои да му бъде повдигнато обвинение.

Жертвите му далеч не се изчерпват с тях, тъй като според източници е имало аналогични случаи, но жените са били твърде уплашени, за да подадат сигнал.