Стефка и Иван Караиванови, Ваня Вълкова и Венци Трифонов са носителите на наградата „Сладкопойна чучулига“ за 2017 година, тя бе връчена на тържество в ДКТ „Константин Величков“ в навечерието на Рождество Христово.
За 16-та поредна година в ДТ „К. Величков“ бяха връчени наградите за постижения в областта на певческото и музикално изкуство. Идеята на Сдружение „Общество за музика и танци“ се реализира с финансовата подкрепа на Община Пазарджик, която осигурява и наградния фонд, а областният управител – средствата за статуетката.
Областният управител Стефан Мирев  и кметът  Тодор Попов връчиха наградите на оперетните артисти Стефка и Иван Караиванови, на хореографката Иванка Вълкова, която е ръководител на балетна школа „Ива“ при читалище „Виделина“, и на  кларнетиста Венцислав Трифонов.
Преди да връчи статуетките Стефан Мирев пожела на наградените и на всички, присъстващи в залата и техните семейства, в навечерието на най-светлите празници, здраве, щастливи мигове и бъдещи успехи, а 2018 година да бъде по-добра, мирна и благодатна. В приветствието си кметът на общината Тодор Попов, че трябва да се продължи добрата традиция, да бъдат почитани и награждавани творците, които имат изключителен принос за  съхранението и развитието на българската традиция, музика и фолклор.
След тържествената церемония по традиция се състоя концерт с участието на наградените, в който тази година се включи и дъщерята на Стефка и Иван Караиванови – Даниела, която е солистката на Русенската опера.
И пак по традиция концертът завърши с изпълнение на ансамбъл „Пазарджик“, чийто художествен ръководител Атанас Чолаков е основен организатор на събитието.